יום חמישי, 1 באפריל 2010

תותים ופקטין

בין אם ידעתם ובין אם לא - אי אפשר להכין ריבה ללא פקטין. הפקטין הוא זה שעוזר לריבה להיות סמיכה.
יש פירות שיש בהם פקטין (פרי הדר, תפוחי עץ) ויש כאלו שאין בהם (תותים, משמש). כשמכינים ריבה אפשר להשתמש בפירות שמכילים פקטין - זו הסיבה שכמעט בכל ריבה שמים לימון או מיץ לימון, או להשתמש בפקטין שאפשר לקנות באבקה או בנוזל.
אני לא אוהבת את הפקטין באבקה. הריבה "מרגישה" לי מלאכותית. אני תמיד מוסיפה פקטין מפירות - בד"כ לימון ומידי פעם אני קונה הרבה תפוחים ירוקים ומכינה מהם פקטין.
ריבת תותים היא אחת הריבות שמאוד אהובות - ודווקא לה אין פקטין. כמובן שהכנתי ריבת תות עם תפוחים וריבת תות עם תפוז סיני ו/או לימון. השנה מצאתי עוד פרי שמכיל הרבה מאוד פקטין - הפיטנגו.
לאמא יש 2 שיחים של פיטנגו שבדיוק הוציאו די הרבה פרי אז חשבתי להכין ריבת פיטנגו. הריבה יצאה טעימה - אבל החמיצות של הפיטנגו השאירה מעין תחושה מוזרה בפה. אבל מה, הריבה היתה כל כך קרושה - כמו ג'לי והצבע אדום עמוק ומדהים. ואז החלטתי להכין ריבת תות עם פיטנגו . התוצאה - ריבה אדומה מאוד עם טעם מיוחד!


ריבת תות פיטנגו
2 ק"ג תות שדה
11/2 ק"ג סוכר
1 כוס פיטנגו (אפשר יותר אם רוצים)
מיץ מלימון גדול


רוחצים את התותים, מורידים את העלים וחוצים את התותים הגדולים את הקטנים אפשר להשאיר שלמים.
שמים את התותים בסיר גדול, מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר ומניחים לשעה.
רוחצים את הפיטנגו, מוציאים את ה"פרח" מתחתית הפרי וחורצים X עם סכין במקום שבו היה ה"פרח".
מוסיפים את הפיטנגו לתותים. עם הבישול הגרעינים יוצאים וצפים ואז אפשר להוציא אותם. לא להוציא את הגרעינים מראש הם מכילים הרבה פקטין.
מביאים את התערובת לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית. מורידים את הקצף שנוצר וממשיכים לבשל עד שרואים את גרעיני הפיטנגו צפים. בערך 30-45 דקות. מוציאים את הגרעינים בזהירות - אפשר עם כף מחוררת.
מכבים את האש ומעבירים את הריבה לצנצנות נקיות.

8 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

שלום יהודית. יותר מאשמח אם תעזרי לי בנושא טכני שלא קשור לבלוג שלך ישירות.
איך את מוסיפה את האפשרות "תגובות" קצרות עם סימון "וי" בכל רשומה? משום מה אני עושה ב"פריסה", מוסיף אך זה לא מתבצע בפועל. אם תוכלי לפרט את צעדייך, ממש אודה לך. אני אכנס לראות את תשובתך בקרוב. חג מימונה שמח, יונתן.

יעל אמר/ה...

נשמע טוב...

yehudit אמר/ה...

יונתן - הצעדים הם: בפריסה נכנסים לעריכה של פרסומי בלוגים. נפתח חלון שבו מסמנים אפשרויות דף הרשומות. מסמנים ב"וי" תגובות ומצד שמאל של השורה נכנסים לערוך כדי לכתוב את ה"תגובות הקצרות" המתאימות לך. חוזרים לדף הרשומות ואז יורדים לסוף החלון ולוחצים על כפתור שמור - אחרת כל מה שעשית לא יופיע בבלוג. אני מקווה שזה עוזר לך. יהודית

אנונימי אמר/ה...

יהודית, תודה. אמנם לא הצלחתי משום מה, אבל אני מודה לך מאד. יונתן.

אנונימי אמר/ה...

היי דיר זו אני

הריבת תות-פיטנגו נהדרת וזו בעיה כשדלת המקרר נפתחת והריבה מולי.........

להשתמע
ויקי

אנונימי אמר/ה...

היי דיר זו אני

הריבת תות-פיטנגו נהדרת וזו בעיה כשדלת המקרר נפתחת והריבה מולי.........

להשתמע
ויקי

אנונימי אמר/ה...

This is the best Jam maker I have ever met!
Well done, Yehudit!

Unknown אמר/ה...

Yehudit, I can see why it was all snatched -it IS amazing! a very good blend of sweet, sour & spices. Excellent! Love, Eli7