יום שני, 22 בפברואר 2010

עונת תפוזים סינים

עונת תפוזים סינים בעיצומה, ובנוסףי לצ'טני הכנתי ריבת תפוז סיני וחמוציות, תפוז סיני שלם ביין אדום ותפוז סיני מסוכר ממולא באגוז מלך. היום אני קוטפת אצל עינת ורפי (ובעזרת מיכל) עוד תפוזים סינים. כל מה שהכנתי - נתתי וגם חיסלנו ועדיין יש ביקוש.


תפוז סיני שלם ביין אדום
11/2 כוסות תפוזים סיניים
11/2 כוסות יין אדום יבש (עדיף מרלו)
1/4 כוס מים
11/2 כוסות סוכר
1 כוס סוכר חום 
5 שיני ציפורן
3 מקלות קינמון
לשים את התפוזים בסיר עם מים קרים. להביא לרתיחה ולבשל 5 דקות.
לסנן ולכסות במים קרים. לשים בצד.
בסיר בינוני להכין סירופ משאר המרכיבים. להביא לרתיחה ולבשל כ-5 דקות.
להוסיף את התפוזונים, להביא שוב לרתיחה ולבשל 10 דקות.
להעביר לצנצנות נקיות (שעברו מדיח או נשטפו במים רותחים)

אין תגובות: