יום חמישי, 10 ביוני 2010

שקשוקה תרד וקריספ פירות

ישבתי עם יעל על תפריט לבראנץ' ובין שאר המטעמים שהיא תכין - שקשוקה תרד וקריספ פירות ׂFRUIT CRISP
הבטחתי לשלוח לה את המתכונים שלי - אבל אם אני כבר מדפיסה אותם אז למה לא לשים אותם כאן?


שקשוקה תרד
4-8 מנות (תלוי מה עוד מגישים)
מרכיבים: 
800 גר' תרד שטוף
2 בצל לבן קצוצים
2 שיני שום כתושים
30 גרם חמאה 
4 כפות קמח

1/2 ליטר חלב או שמנת מתוקה 38%
מלח
פלפל לבן 

אגוז מוסקט (אם רוצים)
100 גרם גבינת קשקבל (אם רוצים)
8 ביצים

חולטים את התרד במים רותחים מומלחים, חליטה קצרה מאוד.
מסננים את התרד, סוחטים היטב וקוצצים.
בסיר רחב ונמוך מזהיבים את הבצל בחמאה, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
מוסיפים את הקמח לאט ומערבבים היטב

מוסיפים את החלב או השמנת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וסמיך.
מוסיפים את התרד ומערבבים . מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
יוצרים גומות ושוברים פנימה את הביצים. מכסים ומבשלים על אש קטנה עד להתקשות הביצים לדרגה הרצויה.
אם רוצים - מפזרים מעל גבינת קשקבל ומקרימים בגריל חם מאוד או על הכיריים עם המכסה סגור.



קריספ פירות  FRUIT CRISP
6-8 מנות
4 כוסות פירות פרוסים דק או חתוכים (תפוחי עץ, משמש, שזיפים, אגסים, אפרסקים - סוג אחד או יותר)
1/2 כוס אוכמניות או חמוציות (טרי, קפוא או יבש אם רוצים)
1 כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
1/3 כוס קמח
11/2 כוסות שיבולת שועל אינסטנט (קווקר)
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית קינמון טחון
3 כפות אגוזים (פקאן, מלך) קצוצים אם רוצים
1/2 כוס חמאה או מרגרינה מומסת


למרוח תבנית פיירקס בינונית בחמאה.
לערבב בתוך התבנית את הפירות, מיץ לימון וסוכר.
לערבב בקערה את שאר המרכיבים ליצירת פירורים (אם מידי רטוב להוסיף עוד שיבולת שועל)
לפזר מעל הפירות.
לאפות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-30 דקות.
הקריספ מוכן כאשר הוא שחום.
להגיש פושר עם גלידה ו/או קצפת.
אם מכינים מראש אפשר לחמם במירוגל.

אין תגובות: