יום שישי, 29 באפריל 2011

קונפי שום

עונת השום הטרי הגיעה וכרגיל אנחנו קנינו הרבה שום ותלינו בחוץ לייבוש.
אחד הדברים הטעימים שאפשר להכין משיני שום טריים או יבשים זה קונפי שום. נסו לאכול אותו על לחם טרי. הבעיה היא שאי אפשר להפסיק לאכול.
קונפי שום
שיני שום - כמה שאתם מצליחים לקלף
שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס
ענף רוזמרין או צמח תבלין אחר טרי (אם רוצים)


שימו את שיני השום בסיר. כסו בשמן זית, הוסיפו מלח, פלפל וענף תבלין.
בשלו את שיני השום עד שמתרככים, בערך 30-45 דקות. שימו לב שהשמן לא רותח! אפשר לשים את הסיר על מחבת אם האש מדי חמה.
מרחו על לחם, הוסיפו לכריכים, השתמשו בשמן המתובל למאכלים אחרים, מעכו ושימו על פסטה ועוד...

2 תגובות:

Unknown אמר/ה...

הכנתי בחג ויצא מצויין! מאוד מומלץ למעוך כמה שיניים של השום +מעט מהשמן בתוך פירה תפו"א... טעים לאללה!
מומלץ גם להשתמש בשמן כמטבל לארטישוק מבושל (זה שתולשים ואוכלים עלה, עלה). היה מצויין גם על המצות בפסח!
והיה באמת מאוד קל להכין.

Mashav אמר/ה...

בטעות שלחתי לך באימייל במקום התגובה אז אני אגיב שוב..
טעמתי מהקונפי שום והתאהבתי בו!
יותר טוב מחמאה על לחם, טעם שונה אבל טעים ביותר ובריא הרבה יותר :]
כשהוא יגמר אני אנסה להכין בעצמי
תודה רבה!

ד"א אני אוסיף לינק לבלוג שלך בבלוג שלי כי הזכרתי את הקונפי שום אצלי אז מן הראוי... :)