יום שלישי, 15 בספטמבר 2009

המתכון שלי לגרנולה

שבועיים לא כתבתי, וכבר התלוננתם, אז אני מתנצלת. החלטתי שצריך לצבוע את כל הבית וזה אומר לארוז את הכל, לצבוע ואז להחזיר את הכל. עוד לא סיימתי לגמרי להחזיר את הכל, אבל בכל זאת הכנתי שוב גרנולה והפעם רשמתי מה שמתי בפנים. אז הנה המתכון:
גרנולה של יהודית
מהמתכון הזה יוצא בערך 1 ק"ג גרנולה.
אפשר לעשות חצי או רבע. אפשר גם להשמיט או להוסיף מרכיבים (חוץ מהשיבולת שועל).
לחמם תנור ל-180 מעלות צלזיוס
לערבב בקערה גדולה את המרכיבים היבשים:
5 כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט)
1/2 כוס נבט חיטה
1/2 כוס סובין
1/2 כוס זרעי פשתן
1/2 כוס גרעיני חמניה
1/2 כוס גרעיני דלעת
1/2 כוס שקדים פרוסים
1/2 כוס שומשום
לערבב בקערה קטנה את מרכיבי ה"רוטב":
1/2 כוס מיץ טבעי (תפוחים, תפוזים, רימונים וכו')
2 כפות דבש או סילאן או סירופ מייפל טבעי או סוכר חום
2 כפות שמן (תירס, קנולה וכו' - לא זית הטעם מדי חזק)
1-2 כפיות קינמון טחון
לשפוך את הרוטב על המריכים היבשים ולערבב היטב
לשטח בשכבה אחידה בתבניות אפיה. לכמות הזו צריכים 2 תבניות תנור.
להכניס לתנור שחומם מראש.
לערבב בערך כל 7 דקות - לשים לב שלא ישרף. כאשר התערובת יבשה לגמרתי וזהובה להוציא מהתנור ולקרר.
מכינים תערובת פירות יבשים:
2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות (משמש, תפוחי עץ, שזיפים, צימוקים, אוכמניות, תמרים וכו')
1 כוס בננה צ'יפס - אפשר לחתוך גם כן
מוסיפים את הפירות לתערובת הקווקר לאחר שהתקררה.
מאחסנים בקופסאות או שקיות.
כמות כזו אני מאחסנת במקרר.
בתאבון

אין תגובות: