יום שני, 13 בספטמבר 2010

אבישי שירה כפיר ואיילת חזרו לארץ

לאחר 4 שנים בקליפורניה - אבישי (הבן) ושירה (הכלה) עם הנכדים כפיר (6) ואיילת (2.5) חזרו לארץ.
ממש נהדר שהם כאן ושוב ישנם ילדים ונכדים מבקרים ולארוחות - מה שדורש חידוש המתכונים שיתאימו לכולם.
אחד הדברים שהוספתי להכנת הלחם השבועית - לחמניות לנכדים (ולילדים ברוחם). בניגוד ללחמניות המלאות שדי כבדות עם קרום קשה, הלחמניות האלו רכות.




לחמניות רכות
2 ביצים
1.5 כוסות חלב פושר
1 כף סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כפית מחוקה מלח
50 גר' חמאה מומסת
קמח לבן לפי הצורך (בערך 3 כוסות)
(אפשר שליש קמח מלא)


בקערה גדלה טורפים את הביצים
מוסיפים את החלב הפושר, סוכר, שמרים ומחצית החמאה המומסת.
מערבבים היטב ומוסיפים קמח תוך כדי ערבוב עד לקבלת עיסה נוזלית.
מוסיפים את המלח ומערבבים היטב.
ממשיכים להוסיף קמח תוך כדי ערבוב עד שהבצק מתחיל ליצור כדור. מקמחים את הבצק, מכסים במגבת מטבח ומניחים את הקערה במקום חמים לתפיחה עד פי 2 מהגודל המקורי (כשעה).
מוציאים את כדור הבצק על משטח מקומח היטב. לשים את הבצק עם מספיק קמח עד שכבר לא דביק אבל עדיין רך.
מרפדים תבנית בנייר אפיה ומשמנים. קורצים עיגולים בגודל לימון מהבצק ומניחים בתבנית עם רווח של כ-4 ס"מ בין אחד לשני. מכסים במגבת מטבח ומניחים לתפוח כחצי שעה (עד שהלחמניות נוגעות אחת בשניה).
בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
כאשר הלחמניות תפוחות, מברישים אותן קלות בחמאה המומסת ומכניסים לתנור. הלחמניות מוכנות כשהן שחומות למעלה (כ-20 דקות).
מוציאים מהתנור, מורחים שוב בחמאה המומסת (אם לא נשאר מקודם להמיס עוד קצת), מוציאים מהתבנית ומניחים על רשת לקירור.
אם לא מחסלים אותן מייד - יש להקפיא ולחמם במיקרו או בתנור.


אני מכינה לחמניות מחלק מהבצק ומהשאר אני מכינה "לה פטיט פאן או שוקולד"
או בעברית לחם עם שוקולד.
משטחים את הבצק, חותכים טבלת שוקולד (אני לוקחת איזה שוקולד שיש בבית: חלב, רוזמרי וכו') לחתיכות, מניחים את השוקולד על הבצק וסוגרים על ידי צביטה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר, מתפיחים חצי שעה, מורחים בחמאה מומסת, ואופים עד השחמה.



אין תגובות: