יום שישי, 21 באוגוסט 2009

פסיפלורה המשך

טוב, אז נשארו לי 3 כוסות פרי פסיפלורה והתחלתי להכין ריבה עם סוכר מהשאר.
הוספתי לפרי 2 כוסות סוכר, לימון פרוס (בשביל הפקטין) ובישלתי.
אחרי חצי שעה, הבנתי שהריבה לא תקרש אלא תהיה מאוד נוזלית - בקיצור רוטב פסיפלורה.
בדקתי במקרר וראיתי שיש לי 70 גר' חמאה וביצים ומכאן הדרך קצרה להכין גם מהרוטב חמאת פסיפלורה
אגב באנגלית השם יותר נחמד Passionfruit Curd. הבעיה היחידה היתה שהביצים לא יקרשו ברוטב החם ושלא ישרף.
הורדתי את הסיר מהאש, הכנסתי את החמאה לרוטב החם כדי שתימס, נתתי להכל להתקרר 10 דקות.
טרפתי 4 ביצים בצלחת נפרדת ותוך כדי ערבוב הוספתי כף אחר כף מהרוטב החם עד שתערובת הביצים התחממה.
החזרתי את הסיר לאש נמוכה והוספתי את הביצים לאט לאט תוך כדי ערבוב לסיר. המשכתי לערבב עד שהכל הסמיך והתחיל לבעבע. הורדתי את הסיר מהאש, נתתי להכל להתקרר 10 דקות והעברתי לצנצנות מעוקרות.
עכשיו נותר רק לחלק את המעדן.
אגב, שמתי קצת על עוגת גבינה (דיאט) וזה נהדר.

תגובה 1:

Mashav אמר/ה...

חמאת הפסיפלורה הגיעה אליי ונטעמה נהדר.
חשבתי עם מה כדאי לאכול אותה ואני עוד לא יודעת כי על לחם זה נראה לי מבוזבז ובכפית זה מעולה אבל אחרי כפית אי אפשר יותר.. בטח על פנקייקס זה מעולה.