יום ראשון, 23 באוגוסט 2009

לחם מלא

עודד אוכל רק לחם מלא. הוא קונה לחמניות במאפיה בעיר והחשד שלו שהלחמניות לא מקמח מלא בלבד.
מאחר ואני מאוד אוהבת לסיים דברים שיושבים במקרר, ומצאתי צנצנת מלאה בשמרים יבשים שרפי השאיר במקרר שלנו ולא רוצה לקחת חזרה, אמרתי שאני אכין לחמניות. עכשיו, למי שלא יודע, מאוד קל להכין לחם (כל העולם מכין לחם). המתכון הבסיסי הוא :
לחם
1 כוס מים פושרים
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר או דבש
כפית מלח
2 כפות שמן
קמח (בערך 3 כוסות)
מערבבים את הסוכר, שמרים, מלח, שמן ומים בקערה.
מוסיפים קמח עד לקבלת בצק שאפשר ללוש.
לשים את הבצק.
מכסים ומניחים לתפוח במקום חמים עד פי 2 מהנפח המקורי.
לשים שוב ויוצרים כיכר לחם, לחמניות או כל דבר אחר.
מניחים על תבנית משומנת או נייר אפיה.
מכסים ומתפיחים שוב.
מורחים בביצה, מפזרים גרעינים, שומשום, תבלינים וכו'
אופים בחום בינוני עד ששחום.
מוציאים על רשת לקרור.
עכשיו הבעיה עם קמח מלא. עשיתי כל מיני נסיונות. אם מחליפים את כל הקמח בקמח מלא - הלחם/לחמניות דחוסות וכבדות.
אם שמים חצי חצי קמח מלא וקמח רגיל, יוצא יותר קל - אבל זה לא לחם מקמח מלא.
ואז ניסיתי להחליף את המים בבירה לבנה בטמפרטורת החדר - הלחמניות יצאו יותר אוריריות עם 100% קמח מלא.
בפעם הבאה אנסה לשים 3/4 קמח מלא ו-1/4 קמח רגיל.
ביום שישי הבאתי לעינת, רפי ומיכל לטעום. כולם אמרו שטעים מאוד, ומיכל ביקשה ריבה של סבתא יהודית על הלחמניה שלה.
אמשיך לעדכן מה יוצא.

תגובה 1:

Mashav אמר/ה...

אני וחגי הכנו היום בבוקר וופל בלגי ואכלנו בתוספת הריבות של יהודית (כל הדוגמיות הקטנות). אני אהבתי את הגזר+תפוז סיני וחגי מאוד אהב את העגבניה + תפוח ואפרסק + ג'ינג'ר. תודההה