לבקשת משב
מרק בצל
3 שיני שום מעוכות
3 בצלים גדולים
2 בצלים אדומים גדולים
1/4 כוס חמאה לא מלוחה
2 כפות קמח
4 כוסות ציר עוף (לשומרי הכשרות להכין מאבקת מרק פרווה)
1 כוס יין לבן יבש
מלח ופלפל שחור טחון - על פי הטעם
1/2 כפית טימין יבש (אני שמה טרי מהגינה בערך כף קצוץ)
1 עלה דפנה
להגשה:
בגט פרוס ומושחם בתנור
גבינה מגורדת - איזה שאתם אוהבים, או ערבוב (פרמג'ן, שוויצרית וכו')
אופן ההכנה: אני פורסת את הבצל בפוד פרוססור - אבל אפשר בכל צורה אחרת.
לחתוך את הבצלים לרביעיות או שמיניות ולפרוס דק.
בסיר גדול (כזה שאתם יודעים שלא שורף הכל) להמיס את החמאה, להוסיף את השום והבצל.
לבשל עד שהבצל רך - בערך 20 דקות. לערבב מידי פעם ולדאוג שלא ישחים.
לערבב פנימה את הקמח ולבשל תוך כדי ערבוב 5 דקות. שוב לדאוג שלא ישחים.
להוסיף את הנוזלים (ציר ויין) ולהביא לרתיחה.
להוסיף מלח ופלפל, טימין ועלה דפנה.
להנמיך את האש עד בעבוע עדין ולבשל 30 דקות.
לטעום ולהוסיף תבלינים אם יש צורך.
להגיש בתוספת בגט וגבינה מגורדת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה