יום רביעי, 28 באוקטובר 2009

לחם נורווגי

בשבוע שעבר כששמרתי על מיכל, עברתי על הספרי בישול של עינת ורפי.

בספר של נייג'לה מצאתי מתכון ללחם שנראה כל כך פשוט שהייתי חייבת לנסות אותו.
הוא יצא כל כך טוב שכבר הכנתי עוד כיכר לחם אתמול והבאתי למשרד.


לחם נורווגי
1 כוס + 2 כפות חלב
1 כוס מים פושרים
21/4 כוסות קמח מלא
1/3 כוס קמח שיפון
1 כף שמרים
1/4 כוס שיבולת שועל (לא אינסטנט)
2 כפות נבט חיטה
3 כפות גרעיני חמניה
3 כפות זרעי פשתן
1 כף מלח
מערבבים את הכל בקערה. העיסה יוצאת במרקם של דייסה.
מעבירים את הבצק לתבנית מוארכת משומנת היטב או מרופדת בנייר אפיה.
מכניסים לתנור קר.
מדליקים את התנור ל-100 מעלות. אופים 30 דקות.
מעלים את הטמפרטורה ל-180 מעלות וממשיכים לאפות עד שהלחם משחים.
מוציאים ומניחים על רשת ומקררים.

אין תגובות: